Илкнур Кязим: Наим Сюлейманоглу е част от историята на община Момчилград и винаги ще живее в сърцата ни!

Илкнур Кязим: Наим Сюлейманоглу е част от историята на община Момчилград и винаги ще живее в сърцата ни!

"Наим Сюлейманоглу е част от историята на община Момчилград и винаги ще живее в сърцата ни", заяви кметът на Момчилград г-жа Илкнур Кяз


„Наим Сюлейманоглу е част от историята на община Момчилград и винаги ще живее в сърцата ни“, заяви кметът на Момчилград г-жа Илкнур Кязим по време на церемонията по откриването на нова улица в Одрин, която ще носи името на Наим Сюлейманоглу.

Както вече 24rodopi.com писа, улица в турския град Одрин (Edirme) вече носи името на световноизвестния щангист и почетен гражданин на Община Момчилград Наим Сюлейманоглу. Тя се намира в квартал „Фатих“ до олимпийския плувен басейн. Решението за именуването е взето единодушно от общинския съвет в Одрин. Церемонията по официалното откриване на напълно обновената и преасфалтирана ул. „Наим Сюлейманоглу“ беше в събота. В нея се включиха кметът на Одрин Реджеп Гюркан, народните представители в турския меджлис Фаик Озтрак, Мухарем Еркек, заместник-кметът на Община Чорлу Гюнер Четин, който е изселник от България и представител на ДПС за регион Тракия. Участие в церемонията взеха кметът на община Момчилград Илкнур Кязим, председателят на общинския съвет в Кърджали Юсеин Ахмед и братът на Наим Сюлейманоглу – Мухарем Сюлейманоглу. На откриването присъстваха много граждани и спортисти от региона.

Кметът на Одрин благодари на Илкнур Кязим, че се е отзовала на поканата му да присъства на церемонията. Реджеп Гюркан посочи още, че Одрин и Момчилград ще работят за развиване на двустранните отношения.

Илкнур Кязим допълни, че предстои родната къща на световноизвестния тежкоатлет в Момчилград да бъде превърната в негов музей, както и да бъде изградена чешма е барелеф в негова памет.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0