Илкнур Кязим награди 23-ма отличници: Момчилград винаги ще ви пази и насърчава!

Община Момчилград награди 23-ма абитуриенти по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просв

Община Момчилград награди 23-ма абитуриенти по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Наградите бяха връчени от кмета на общината Илкнур Кязим по време на общоградско тържество, посветено на празника.

„Искам да Ви уверя, че вратите на Община Момчилград ще бъдат винаги отворени за Вас, а Вашият Момчилград винаги ще ви пази и насърчава. Вярвам, че където и да сте всеки един от Вас ще цени, разказва и жадува за своето родно място“, обърна се към зрелостниците Илкнур Кязим. Наградените са от трите средни училища в града СУ „Н. Й. Вапцаров“, ПГТХВП „Св. св. Кирил и Методий“ и Духовното училище. През годините 23-мата ученика са имали отличен успех, а 4-ма от тях са пълни отличници.

Кметът на Момчилград поздрави с 24 май и останалите ученици, учители и дейци на културата в общината.

„Нека в дни като днешния да излъчваме оптимизъм и енергия, за да постигнем онези „светли бъднини”, каквито бяха ни завещали навремето светите братя Кирил и Методий и техните ученици“, заяви Илкнур Кязим.

След официалната част на откритата сцена в градския парк самодейци пяха и празнуваха за дошлите да отбележат празника.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0