Илия Илиев: Депутатите от Кърджали да работят така, че да не се върнат скоро като длъжници!

Илия Илиев: Депутатите от Кърджали да работят така, че да не се върнат скоро като длъжници!

"Републиканци за България" вече са с двама съпредседатели - Цветан Цветанов и Павел ВълневНезависимо колко дълъг живот ще има 45-ото На

„Републиканци за България“ вече са с двама съпредседатели – Цветан Цветанов и Павел Вълнев


Независимо колко дълъг живот ще има 45-ото Народно събрание, депутатите от Кърджали трябва да заработят активно и да направят максималното по отношение на изпълнение на поетите обещания, в противен случай ще излязат от парламента длъжници към хората в Източните Родопи.

Това коментира пред 24rodopi.com областният лидер на „Републиканци за България“ Илия Илиев след проведената работна среща, на която бил направен анализ на изборите, политическата обстановка и случващото се в страната.

„Републиканците“ у нас вече имат двама съпредседатели. Цветан Цветанов и милионерът от Родопите в САЩ Павел Вълнев направили предложение двамата да станат съпредседатели на Републиканци за България и междувременно да бъдат избрани и петима зам.-председатели, които активно да допринесат за изграждането на партията.

Чрез делегирането на права от страна на  съпредседателите към зам.-председателите те ще получат възможността да имат повече функции и по-голяма партийна активност и отговорност. По този начин ще се покаже на обществото, че проектът „Републиканци за България“ е и работи за нова визия на партийния живот, ще продължи да налага млади и интелигентни хора, които искат да работят за развитието на България.

„Анализирахме ситуацията в страната и всички колеги споделиха проблемите по региони в изборния ден – при гласуването и отчитането на вота. Както и при нас в Кърджали, така и на други места, за отбелязване е насажданият страх по време на кампанията спрямо хората, за да не могат да гласуват за листата, която е за тях е най-достойна да защитава интересите им. Контролиран вот, смущаващо избирателите позициониране на машината за гласуване, административен вот, познатите стари схеми като „индианска нишка“ и нови подобни, много невалидни бюлетини – това бяха част от отбелязаните проблеми на „Избори`2021“, допълни Илия Илиев.

От „Републиканци за България“ констатирали, че партия ГЕРБ натискала държавни служители да гарантират определен брой гласове и били длъжни да проконтролират целия процес по изпълнението на спуснатата норма.

Той и колегите му постигнали консенсус, че новите партии в парламента ще променят Изборния кодекс и на следващите избори ситуацията ще е коренно различна.

„Купеният и административният вот няма да имат такава тежест, ако българите в чужбина гласуват. И държавата трябва да им осигури такива условия“, коментира Илиев.

№1 на „Републиканците“ в Източните Родопи прогнозира къс живот за този парламент.

„Много случайни хора попаднаха в това Народно събрание, нямат компетенции, от циркаджийските им номера няма полза за народа“, добави Илиев и изрази надежда всички кърджалийски депутати да правят това, за което са изпратени от избирателите, за да може на раздяла с 45-ото НС да се говори, че даден народен представител е свършил нещо за избирателния си район.

Очаквайте само в 24rodopi.com: Защо Юлия Чортленева се върна от прага на парламента? Какво оценка си дадоха Общинския съвет на ДПС и Областният съвет на ДПС?

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0