Илия Гърков: Българинът е готов да откъсне от хляба си, но децата му да получат образование

Илия Гърков: Българинът е готов да откъсне от хляба си, но децата му да получат образование

„В Крумовград на живо опитахме и усетихме какво значи едни прохождащи или малки бизнеси, които се опитват да направят следваща

„В Крумовград на живо опитахме и усетихме какво значи едни прохождащи или малки бизнеси, които се опитват да направят следващата стъпка в своето развитие, с какви трудности се сблъскват“, твърди вицепрезидентът на „Дънди Прешъс Металс“

Българинът е готов да откъсне от хляба си, но децата му да получат образование, казва д-р инж. Илия Гърков, вицепрезидент на “Дънди Прешъс Металс” в интервю за всекидневника „24 часа“.
„Най-важното нещо са хората – човешкият капитал. Ако е малка семейна фирма, това е самото семейство. Развитието на човешкия капитал и ангажирането на хората в една идея подпомага разбирането, че ако развиваш и управляваш по подходящ начин хората, имаш първото и най-важно условие за успех – имаш доверието. С него нещата тръгват“, твърди д-р инж. Илиян Гърков, вицепрезидент и изпълнителен директор за България на компанията “Дънди Прешъс Металс”, която добива злато в района на Крумовград.
„В България има огромен потенциал на хората, но в същото време това нещо не намира отражение, подкрепа или не успява да намери своето място в обществения живот.
От друга страна, ние като компания имаме една идея, в чието разработване участвах активно и аз. Тя е за подпомагане на местния бизнес в регионите, в които работим. Първите подкрепени проекти бяха в Крумовград. На живо опитахме и усетихме какво значи едни прохождащи или малки бизнеси, които се опитват да направят следващата стъпка в своето развитие, с какви трудности се сблъскват. Отделихме време, знания и опит, които да споделим и да подпомогнем хората така, че те да повярват, че това нещо може да се случи. Невероятно е да видиш вярата и удовлетворението в очите на успелите. Първо тръгнахме в Крумовград, но подобна идея имаме и в региона на Челопеч, Златица и Чавдар“, посочва още Илия Гърков.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0