Изхвърлиха „оборотната“ Елена Атанасова от кърджалийското състезание

Изхвърлиха „оборотната“ Елена Атанасова от кърджалийското състезание

Вписаната като кандидат за народен представител в 9-ти Кърджалийски многомандатен район от листата на „ВМРО – Българско нац

Вписаната като кандидат за народен представител в 9-ти Кърджалийски многомандатен район от листата на „ВМРО – Българско национално движение“ Елена Иванова Атанасова е аут от състезанието.

Централната избирателна комисия (ЦИК) заличи регистрацията й, защото преди регистрацията в Кърджали тя се вписала в друга два района.

В решението ЦИК посочва, че съгласно чл. 254, ал. 1 ИК кандидат за народен представител може да бъде предложен за регистриране само от една партия или коалиция най-много в два многомандатни изборни района. В случай че кандидат за народен представител бъде регистриран в повече от два многомандатни изборни района, съгласно чл. 254, ал. 3 ИК, действителни са първите две по време регистрации. Видно от решенията на РИК първите две по време регистрации на Елена Иванова Атанасова са регистрациите, извършени с решение № 48-НС от 01.03.2021 г. на РИК 16 – Пловдив, и с решение № 92-НС от 01.03.2021 г. на РИК 17 – Пловдивски, като кандидат за народен представител. С оглед на това следващата по време регистрация на Елена Иванова Атанасова, съгласно решение № 57-НС от 02.03.2021 г. на РИК-Кърджали, като кандидат за народен представител в Девети изборен район – Кърджалийски по предложение на ВМРО, е обявена за недействителна.

РИК в Кърджали анулира издаденото удостоверение.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0