Изтървали сме Кърджали, г-н Ердоган!

Изтървали сме Кърджали, г-н Ердоган!

Изтървали сме Кърджали, г-н Президент на Република Турция! Това трябва да бъде ключовото изречение на Нейно Превъзходителство Айлин

Изтървали сме Кърджали, г-н Президент на Република Турция!
Това трябва да бъде ключовото изречение на Нейно Превъзходителство Айлин Секизкьок, посланик на Република Турция у нас, в отчета си за 48-часовата командировка в Кърджали и региона.
Да си позволи емоционални думи, а техен щит да бъдат много, ама много аргументи. В противен случай нищо ще бъде чута, нито ще има промяна.
Разбира се, ако е усетила на какво дередже са хората и населените места в Източните Родопи! Защото г-жа Секизкьок дойде с голям екип, но дали видя 1:1 живота в Кърджалийско!?
Но, ако наистина е видяла, да не пести критичните думи по адрес на предишните посланици и генерални консули на Турция в България. Да каже истините за думите, действията, ако щете и за паричните потоци към смесените региони.
И Нейно Превъзходителство да каже още:
Пари сме давали, но лидери не сме създавали. В нито една сфера на живота не сме постигнали приемливи параметри (нито като задание от нас, нито като очаквания от хората в Кърджалийско), дори в сферата на културата сме катастрофирали. Вестоносците ни са били чурук (гнила работа), усвоявалите парите – за съд.
Помощта на Турция е отивала в лукави хора, които са възприемали подадената ръка като начин за лично облагодетелстване. Оправили сме живота на няколко души, а хиляди, десетки хиляди са били предадени!
За джамии сме отпускали пари, но храмовете са празни, а „нашите“ строители не са надскочили ръста си от „две лопати и три кирки“, но пък били вещи в порочните практики.
За културата сме наливали огромни средства, а насреща само някакво семейно читалище, функциониращо на принципа „талантливите турци – далеч от нас, а ние със стъкмистика към успешно усвояване“.
Предатели на турския етнос са били посредниците между Анкара и Кърджали, г-н Ердоган!
Следи от нашата помощ има, но те не са светли за етническите турци в България, а водят до тъмни субекти. Взели парите и се скрили!
Планината на чистите хора се обезлюдява, г-н Ердоган! А децата на тези хора предпочитат да градят бъдещето си като аргати в Западна Европа…
Пълният текст – в печатното издание на „24х7 Родопи“ утре

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0