Изселнически лидер в Черноочене за възможностите от двете страни на границата

Изселнически лидер в Черноочене за възможностите от двете страни на границата

Председателят на изселническата организация „Балгьоч“ в турския град Измир Абдуррахим Нурсой беше на визита в Община Черноо

Председателят на изселническата организация „Балгьоч“ в турския град Измир Абдуррахим Нурсой беше на визита в Община Черноочене. Гостът беше посрещнат от кмета Айдън Осман и председателя на Общинския съвет Бедрие Газиюмер.

„Разговорът беше ползотворен. Разисквахме различни въпроси, възникнали през последните години“, каза Айдън Осман.

Абдуррахим Нурсой заяви, че е родом от чернооченското село Ябълчени, където и сега има роднини, и има особен сантимент към района. „Убеден съм, че има добра воля и от двете страни, както и бъдеще в отношенията ни“, заяви той.

Страните изразиха мнение, че с тези актове се откриват възможности за администрациите, бизнеса и гражданите от двете страни на границата за развитието на сътрудничеството в сферите на културата, изкуството, образованието, науката, социалните дейности, обществените проблеми, туризма и други.

Обсъдени бяха някои проблеми на хората с двойно гражданство, изразена бе готовност за продължаване на добрите взаимоотношения между двете страни.

Исмет ИСМАИЛ, Черноочене

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0