Изселническа еуфория: 100 секции в Турция и коалиционна роля на ДПС!

Изселническа еуфория: 100 секции в Турция и коалиционна роля на ДПС!

Отлична работа сред изселническата общност, очакваме около 100 секции, а на 11 юли ДПС да получи такава подкрепа, че да стане коалицион

Отлична работа сред изселническата общност, очакваме около 100 секции, а на 11 юли ДПС да получи такава подкрепа, че да стане коалиционен партньор в следващото правителство.

Така можем да обобщим прогнозните данни, които 24rodopi.com получи от изселнически активисти  в Истанбул, Бурса и Измир часове преди да изтече срокът за подаване на заявления за гласуване в чужбина. Хората от организационните екипи са в еуфория от постигнатите резултати, които ще определят броя на избирателните секции в южната съседка. Докато на 4 април те бяха 35, заради въведените ограничения, на 11 юли изселническите лидери очакват около 100 секции, в които правото си на вот да могат да упражнят около 100 000 нашенци.

Припомняме, че 350 000 са нашенците с двойно гражданство в Турция, като на изборите на 4 април за ДПС гласуваха едва 19 877 изселници.

Заявления могат да бъдат подавани до 00:00 часа българско време на 15 юни, но изселническите лидери са категорични, че само в Истанбул, Бурса и Измир ще има 63 секции.

25 се очертават изборните позиции в Бурса, а на 4 април в „столицата на изселниците“ имало само 9 секции. Край Босфора секциите ще бъдат увеличени от 7 на 26. Над 40 заявления са подадени в нетрадиционни градове като Адана и Биледжик.

Нашенците в Турция очакват с техните гласове ДПС да увеличи броя на мандитетите си в 46-ото Народно събрание поне с 6-7, като общо „Движението да вкара 40 депутати, да стане незаобиколим фактор и да участва в следващото правителство“. 

ЦИК ще обяви точния брой на секциите на 16 юни.

На снимката: На опашка за гласуване в истанбулския квартал „Авджълар“ на 4 април 2021-ва

24rodopi.com

Формула за изселниците: Гласувайте в България, ще се ваксинирате без да чакате! – четете тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0