Излишна паника или наистина Гърция затваря "Маказа" в 14.00 часа?

Излишна паника или наистина Гърция затваря "Маказа" в 14.00 часа?

"Току що минахме през Маказа без проблем. Служителите на пункта казаха, че в 14:00 границата ще бъде затворена за пътуващите в посок

„Току що минахме през Маказа без проблем. Служителите на пункта казаха, че в 14:00 границата ще бъде затворена за пътуващите в посока Гърция“, пишат пътуващи във Фейсбук групата ГКПП Маказа – трафик и полезна информация (Makaza/Μακάζα).
Пътуващи до Бяло море твърдят, че гръцките гранични полицаи предупреждавали всеки прекосяващ границата за спиране на потока към южната съседка през „Маказа – Нимфея“. Уточнявало се, че няма да има  проблеми за връщащите се от Гърция. Те щели да бъдат пропускани на българска територия и след въвеждането на новите ограничения.
Припомняме, че в началото на седмицата гръцките власти предупредиха, че от 1 юли от България в Гърция ще може да се влиза единствено от ГКПП „Кулата“. По-късно стана ясно, че е даден преходен период до 6 юли, когато останалите пунктове ще бъдат затворени. Решението предизвика бурна реакция на живеещите в Северна Гърция. Те обявиха, че правителството слага надгробен камък на туризма в тази част от страната. Последваха протестни писма от местната власт и от браншови организации до правителството.
Защо, ако в България има притеснителен брой заразени от коронавирус, се пропускат туристи от „Кулата-Промахон“? Този въпрос задават медиите в Ксанти и Комотини днес.
Забраната за влизане на туристи в Гърция от „Маказа“ ще важи до 15 юли – четете тук
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0