Изисквания, параметри, обхват и… без „Топъл обяд“ за вдовицата Айше

Изисквания, параметри, обхват и… без „Топъл обяд“ за вдовицата Айше

Това е Айше Чаушева от село Лозенградци. Жената е на около 70 години. Толкова е понесла на плещите си, че животът сякаш е отпечатал дал

Това е Айше Чаушева от село Лозенградци. Жената е на около 70 години. Толкова е понесла на плещите си, че животът сякаш е отпечатал далеч повече години по нея.

„Трудно върви, едва се обслужва. Вдовица е. Мъжът й получаваше „Топъл обяд“ по програмата преди да почине. Мислехме, че тя поне ще може да продължи да получава вместо него храна, но не може. Правихме опити да я включим, но заложените правила са такива, че към момента това е невъзможно. Трябва програмата да достигне до обхвата на нейния набор“, посочи за 24rodopi.com кметският наместник на кирковското село Тодор Суров.

Децата на жената живеят в други части на страната. Успяват да посещават майка си само през почивните дни.

Припомняме, че през месец декември м. г. Община Кирково обяви набиране на заявления за нуждаещите се от тази услуга от началото на януари 2021-ва до края на април, като след прием на документите същите бяха подадени в Дирекция „Социално подпомагане“ и от подадените 2883 заявления бяха одобрени 2385 лица. През април топъл обяд в Кирковско получаваха 1900 потребители, като останалите одобрени лица са включени в списък на чакащите, за да може при отпадане на потребител на услугата, мястото му да бъде заето от лица, включени в списъка на чакащите.

Топлият обяд включва – супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт. Основната цел на проекта е намаляване броя на живеещите в бедност, чрез осигуряване на храна за хората, засегнати в най-висока степен от пандемията COVID-19 и последиците от нея.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0