Изискано тържество за обновения храм на словото в „Славейков“

Изискано тържество за обновения храм на словото в „Славейков“

Специализираният кабинет по български език и литература в СУ "Петко Рачов Славейков" бе открит днес на изискано тържество, организирано

Специализираният кабинет по български език и литература в СУ „Петко Рачов Славейков“ бе открит днес на изискано тържество, организирано от методическото обединение на преподавателите по БЕЛ в училището за шампиони. Поводът е обновеният интериор, в който учениците да се чувстват още по-добре, докато изучават родния си език и творят. Нестандартната обстановка в кабинета не е от вчера – стенописите по стените, меката мебел, която бързо може да бъде реорганизирана за работа по групи или в стандартна класна стая, пълните с ученическа литература библиотечни рафтове.

Както споделиха самите учители, директорът Милко Багдасаров все намира какво ново да подари на кабинета, за да го направи още по-привлекателно място за учене. Той бе и гост на днешното откриване. Верен на себе си, подари на домакините нови книжни енциклопедични издания, както и аудио уредба с микрофон, от която още с влизането в стаята се чу запис на поемата „Гергана“.

От своя страна учителите по БЕЛ удостоиха директора си с грамота, направена с дърворезба от бивш възпитаник на училището – завинаги славейковец. В нея се чете: „За вниманието и непрестанните грижи, за комфорта и уюта, който ни създавате, за естетиката, която ни заобикаля, за творческия размах, с който удовлетворявате потребностите /често и капризите/ ни, за гордостта на всички ни да работим в прекрасната обстановка, сътворена с ума и сърцето Ви“. И допълват: „Благодарим Ви не просто за кабинета, а за пространството на духа и словото! Дерзайте!“

В непринудена атмосфера продължи тържеството, в което колеги на българиците им поднесоха цветя и подаръци за техния обновен творчески храм. Пожелаха им да откриват и преоткриват нови светове и себе си. 

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0