Изет Шабан: Трябва да мотивираме учениците да обичат всички предмети

Изет Шабан: Трябва да мотивираме учениците да обичат всички предмети

СУ „Васил Левски“  - Ардино е домакин на работна среща за споделяне на добри практики и обмяна на опит по Националната

СУ „Васил Левски“  – Ардино е домакин на работна среща за споделяне на добри практики и обмяна на опит по Националната програма „Иновации в действие”. Срещата се провежда от 11 до 13 юни, а участници са учители и ученици от СУ „Васил Левски“ ( Крумовград) и СУ „Христо Ботев“, село Ветрино, област Варна.

Мероприятието, което се проведе в залата на общинския музей, бе уважено от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан, председателя на общинския съвет Сезгин Байрям, представителите  на Регионалното управление на образованието (РУО)  в Кърджали – Али Хасан, ст. експерт по природни науки и екология, Даниела Апостолова, ст. експерт по обществени науки, гражданско образование и религии и Венета Добрева, ст.експерт по квалификация на педагогическите кадри. Тук бяха още началникът на отдел „Образование, култура и спорт“  Бахар Реджебов и директорите на основните училища в общината.

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан поздрави гостите и присъстващите в мероприятието. „На нас ни е особено приятно да бъдем домакини на подобни събития. Изминалата година бе трудна и премина под знака на пандемията от коронавирус, но тя ни даде възможност на нас като общество много бързо да се адаптираме към новото мислене, а именно иновацията и използването на тези технологии за непрекъсването на обучението. Трябва да мотивираме учениците, за да обичат всички предмети, които изучават в училище. Иновацията е това, учителите да се превърнат и в мотиватори. Хора, които дават знания, но и мотивират учениците наистина да заобичат това, което правят по време на своя учебен процес. Да бъдат знаещи, можещи и умеещи. Това е тенденцията. Това ще бъде и настоящето и бъдещето. Ето това трябва да се стреми да се постигне в едно съвременно училище“, заяви инж. Изет Шабан.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: