Изет Шабан: Общината отново ще финансира болницата

Със среща с колектива на Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино приключиха традиционните обществени обсъждания на проек

Със среща с колектива на Многопрофилната болница за активно лечение в Ардино приключиха традиционните обществени обсъждания на проектобюджета на общината за 2020 г. В нея участие взеха кметът на общината инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, ресорният зам.-кмет Неджми Мюмюнходжов. Тук бе и управителят на лечебното заведение д-р Гюнер Осман.
„Общинското ръководство и Общинският съвет винаги са се отнасяли с разбиране и съпричастност към проблемите на местната болница. Необходимо е да си подадем ръка и да бъдем заедно и сплотени. Ние трябва да видим перспективите и заедно да вървим в посока за подобряване на качеството и ефективността на здравеопазването на територията на общината“, заяви пред медиците кметът инж. Изет Шабан. Той подчерта, че традиционно общината с решение на Общинския съвет, и тази година ще осигури финансова помощ за лечебното заведение, която няма да бъде по-малка от  тази през изминалата 2019 година.
От свое име и от името на целия колектив управителят на болницата д-р Гюнер Осман  благодари на общинското ръководство за успешното сътрудничество и всеотдайност към проблемите на лечебното заведение и тяхното разрешаване. Той подчерта, че в най-близко време ще сключат тригодишен договор с Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за оказване на болнична медицинска помощ по клинични пътеки.
Гюнер ШЮКРИ
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0