Изет Шабан: Носете маски, спазвайте дистанция, възрастните да не излизат!

Изет Шабан: Носете маски, спазвайте дистанция, възрастните да не излизат!

В Ардино се проведе заседание на Общинския кризисен щаб за борба  с разпространението на COVID-19. То бе възобновено, по повод усл

В Ардино се проведе заседание на Общинския кризисен щаб за борба  с разпространението на COVID-19. То бе възобновено, по повод усложняващата се ситуация с вируса в страната, съобщиха от пресцентъра на Общинската администрация.

В тази връзка, кметът на общината и председател на кризисния щаб инж. Изет Шабан се обърна с апел към всички граждани да спазват стриктно противоепидемичните мерки, като носене на предпазни маски в закрити пространства, както и на публични места, където има струпване на хора,  изискванията за дезинфекция и спазването на задължителната дистанция.

Обърнато бе внимание в местната болница да има готовност за прием на пациенти с COVID-19 в отделение с 10 легла. В съответствие с решение на Областния кризисен щаб, пенсионерският клуб в град Ардино да преустанови дейността си. Приканват се всички възрастни хора на територията на община Ардино да не напускат домовете си. Кметовете или кметските наместници, както и близките и съседите им, следва да оказват помощ и подкрепа в закупуването на храни и лекарства. Патрулна кола на

служители от Районното полицейско управление с високоговорителите на патрулна кола ще напомнят на хората за необходимостта от спазването на противоепидемичните мерки.

„Всеки трябва да бъде отговорен. Полагането на взаимни усилия и действия от всички нас ще спомогне за по-бързото и успешно ограничаване на разпространението на COVID -19 на територията на общината, което ще доведе за опазване на най-ценното – човешкия живот и здраве. Носете предпазни маски! Спазвайте дистанция помежду си! Избягвайте масови събирания!“, заяви инж. Изет Шабан.

От Общината напомнят, че на телефони 03651 42 12 или 0882 28 9862, жителите на община Ардино могат да подават сигнали или да търсят съдействие от местната власт.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0