Изет Шабан даде старт на проекта за обновяване на парка

Изет Шабан даде старт на проекта за обновяване на парка

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общински съвет Сезгин Байрям откриха строителната площадка за стартиране на

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общински съвет Сезгин Байрям откриха строителната площадка за стартиране на проект „Обновяване на парк за широко обществено ползване в град Ардино”.

„Проектите, които изготвяме, участваме в процедурите на Оперативните програми на Европейския съюз и реализираме на територията на община Ардино, са на конкурентен принцип“, заяви при откриването кметът на общината инж. Изет Шабан.

Проектът предвижда промяна, доразвиване на алейната мрежа и полагане на настилка от нови тротоарни плочи, оформяне на алейна мрежа, плочници и цветни площи с градински бордюри, разширяване и обновяване на детската площадка, изграждане на площадка за скейтборд, обновяване на зоната около паметната плоча чрез нови алеи, плочници, площи с декоративна растителност, реконструкция на подпорните стени и нова каменна облицовка, изграждане на ажурна ограда покрай река Ардинска, поливна система и парково осветление.

Реализирането на проекта ще допринесе за развитието на площите за широко обществено ползване.

Проектът е на стойност 195 502 лв., със срок за изпълнение 36 месеца.

Гюнер ШЮКРИ, община Ардино

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0