Известна родопчанка с коронавирус в Австралия!

Известна родопчанка с коронавирус в Австралия!

Известна родопчанка се е заразила с коронавирус в Австралия. Става въпрос за съпругата на топ актьора Том Ханкс-Рита Уилсън. Сем

Известна родопчанка се е заразила с коронавирус в Австралия. Става въпрос за съпругата на топ актьора Том Ханкс-Рита Уилсън.
Семейството обяви в социалните мрежи, че пробите му за коронавирус са били положителни. Ханкс и Уилсън са в Австралия, където актьорът се подготвя за ролята си в нова продукция.
Рожденото име на Рита Уилсън е Маргарита Ибрахимова. Нейният баща Хасан Халилов Ибрахимов (1920 – 2010) е българо-мохамеданин, роден в с. Брещене, Ксантийско в Гърция. Семейството на Хасан Ибрахимов се мести в Смолянско след 1927 г., където той израства. След Втората световна война Ибрахимов емигрира в САЩ, където се жени за гъркинята Дороти. Тя е родена в село Сотире, област Аргирокастро в Албания, откъдето семейството й емигрира в Гърция, а оттам в САЩ.
Когато става американски гражданин през 1960 г., Ибрахимов, приел православието на сватбата си, сменя и името си на Алън Уилсън, приемайки за фамилия наименованието на улицата, на която живее семейството му – „Удроу Уилсън“.
През 2011 година Рита посещава Северна Гърция и България, за да открие своите корени по бащина линия.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: