Избори`2021: БСП не загуби, но не успя и да ухапе…

Избори`2021: БСП не загуби, но не успя и да ухапе…

БСП загуби в национален план, но е силно да се каже, че това важи за Кърджали. 5754 гласа за левицата на вота спрямо 8409 на изборите п

БСП загуби в национален план, но е силно да се каже, че това важи за Кърджали. 5754 гласа за левицата на вота спрямо 8409 на изборите през 2017-та. Наглед много, но само така звучи. Истината е, че преди 4 години социалистите обраха инерцията от категоричната победа на президента Румен Радев. Факт е обаче, че и не бяха достатъчно озъбена опозиция, дори по време на протестите. С мълчаливо съгласие „подкрепиха“ Радев за втори мандат, а всъщност той бе признат от площадите като обединителна фигура срещу статуквото. Новите антиГЕРБ партии пък взеха вота на недоволните, дори при изключително ниска избирателна активност. А при над 50% знаете ли какво се случваше?

БСП не загуби чак толкова зле в Кърджали. Напротив, дори вдигна резултата спрямо вота през 2014, когато събра едва 4926 гласа.

Но пък социалистите напипаха правилния път. Заложиха на най-младата листа, което всъщност е и бъдещето за всяка партия.

Екипът натрупа опит за следващите парламентарни избори, които ще бъдат през юли. Или най-късно през есента, заедно с президентските.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0