Избират Лятиф Расим за председател на ДПС в Кърджали на 17 октомври

Избират Лятиф Расим за председател на ДПС в Кърджали на 17 октомври

Лятиф Расим ще бъде избран за председател на общинската структура на ДПС в Кърджали на 17 октомври. Както вече 24rodopi.com писа, ДП

Лятиф Расим ще бъде избран за председател на общинската структура на ДПС в Кърджали на 17 октомври.
Както вече 24rodopi.com писа, ДПС продължава отчетно-изборния процес, който бе прекъснат през март заради ограниченията във връзка с коронавирус пандемията. Мустафа Карадайъ ще получи подкрепата на делегатите на национална конференция през декември, но преди това трябва да приключат общинските и областни форуми.
Конференцията в Кърджали ще се проведе на 17 октомври, а друга сериозна кандидатура освен тази на зам.-председателя на Общинския съвет в Кърджали, който е временен лидер и на общинската партийна структура, няма.
Бившият кмет на Мост пое общинската партийна организация в тежък момент – след отстраняването на Мюмюн Али като председател и като зам.-кмет, но под негово ръководство ДПС спечели кметския вот в Кърджали още на първия тур и постигна мнозинство в разпоредителния орган.
Областната конференция на ДПС ще се проведе в началото на ноември, като сред актива най-коментираните имена за следващ председател на ОблС на ДПС-Кърджали, са д-р Ерджан Фърънджъ – председател на ДПС в Кирково, Бедрие Газиюмер – лидер на партията в Черноочене, Метин Байрамали – председател на ОбС на ДПС в Крумовград, Акиф Акиф – председател на ОбС на ДПС – Момчилград, Ресми Мурад – бивш кмет на община Ардино. Припомняме, че настоящият областен лидер Изет Шабан спечели изборите за кмет на Ардино и трябва да освободи партийния пост, защото уставът на ДПС не позволява съвмествянането „кмет на община и областен партиен лидер“.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0