Избирателят пита: Защо в ДПС нямаше номинация на българомохамеданин?

Избирателят пита: Защо в ДПС нямаше номинация на българомохамеданин?

Избиратели в партийни офиси може да не сте виждали в последно време (не месеци, а години), но в диалога с 24rodopi.com – бол, мно

Избиратели в партийни офиси може да не сте виждали в последно време (не месеци, а години), но в диалога с 24rodopi.com – бол, много, „понякога чашата прелива“. Важно е да се подчертае: Избиратели, а не партийни активисти или чиновници.

Тези дни ни затрупват с въпроси за поведението на местните политици относно предстоящите на 4 април парламентарни избори. Повечето са анонимни, обикновено са писани като коментари под дописките. Някои от избирателите не се крият, като този, който ни пита: Защо тази година нямаше нито една номинация на българомохамеданин (помак) за кандидатската листа на ДПС в 9-ти Кърджалийски многомандатен район?

Отговаряме в част първа на новата ни рубрика „Избирателят пита“. Разбира се, отговорите ни ще бъдат „така, както 24rodopi.com вижда нещата“. Поне няма да се скучни като на среща на кандидати за депутати с избиратели.

Защо нямаше номинация на българомохамеданин (помак) за листата на ДПС този път в Кърджали?

А трябва ли да има? Защо една кандидатска листа трябва да се реди на принципа „букет“ от различни общности, териториално представителство и т. н. В списъците има кандидати за народни представители, а не разнообразие от животни за бъдеща зоологическа градина. Важното е кандидатът да е свестен, честен, местен…

Нима, ако сте срещнали свестен човек за общ бизнес, ще се откажете, ако той ви каже, че принадлежи към дадена етнорелигиозна група!?

Алоооо, хората се женят помежду си без предразсъдъци, вие все още депутатите по квоти ги избирате!?

Стига комплекси вече!

Колкото до листата на ДПС, този път наистина нямаше номинации за представители на онези две фамилии, които от десетилетия заблуждават партията, че зад тях има „армия от 5000 нови кърджалийци“, а на избори не можат да докажат и 150 гласа. Активът на ДПС в Кърджали явно си е „отворил очите“, а двете фамилии, от които уж зависел помашкият вот също трябва да са доволни – все пак дълго преяждат с обществени поръчки и други облаги от този флирт с партията.

И не на последно място, за листата на ДПС за избори`2021 – кой е казал, че в нея няма да има представител на българомохамеданите. Когато на 2 март я обявят, прочетете внимателно имената. И не търсете задължително поетични имена на цветя и растения, или пък връзка с онези, „командирите“ на „5-хилядната армия от избиратели“. Човекът най-вероятно ще бъде там, макар и без име на китка.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0