Идеята на Хасан Азис: Яйца за Великден, бонбони за Рамазан Байрам, всички заедно в делник и празник!

Празничната светеща украса пред сградата на Община Кърджали е по инициатива на кмета д-р инж.Хасан Азис, съобщиха от пресцентъра на адм

Празничната светеща украса пред сградата на Община Кърджали е по инициатива на кмета д-р инж.Хасан Азис, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Както 24rodopi.com вече писа, в специален празничен кът са разположени две големи кошници – едната с шарени яйца, другата – с шарени бонбони, а красив светещ надпис отправя поздравление към гражданите.

Светещите шарени яйца са свързани с предстоящия светъл християнски празник Възкресение Христово, който започва на 2 май, а светещите бонбони – със започващия на 12 май свещен мюсюлмански  празник Рамазан Байрам. По повод настъпващите празници е осигурен и безплатен интернет пред сградата на общината и Градската градина, за да може всеки да се докосне до роднините си в чужбина, макар и виртуално.

Вече десетилетия наред кърджалийци, които изповядват различни религии, съжителстват мирно в разбирателство и споделеност на всеки делник и празник, като съседи, приятели, колеги. Общият празничен кът за двата религиозни празника е знак за толерантността на местните хора и уважението към традициите на различния.

Днес, повече отвсякога, имаме нужда да пазим вярата, да я преумножаваме в сърцата си, да бъдем по-отзивчиви към нуждите на другия, да бъдем милосърдни и състрадателни, за да може всички да живеем по-добър живот.

Община Кърджали  поздравява всички граждани с предстоящите празници и им пожелава здраве, лично щастие, успехи, благоденствие и воля да изградим заедно едно по-добро бъдеще за нашия общ дом Кърджали!

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0