Идеята на кмета: Водещи турски лекари да преглеждат в Момчилград

Идеята на кмета: Водещи турски лекари да преглеждат в Момчилград

Възможностите за публично-частно партньорство между водещи турски болници и МБАЛ "Д-р Сергей Ростовцев" бяха обсъдени при посещениет

Възможностите за публично-частно партньорство между водещи турски болници и МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“ бяха обсъдени при посещението в Момчилград на турския консул в Пловдив Хюсеин Ергани. Идеята е на кмета на общината Илкнур Кязим, според която е напълно реалистично здравното заведение в родопския град да се използва като база, в която известни медици от Турция да извършват прегледи и интервенции.
Разчитаме на съдействието ви за реализирането на намерението ни, заяви Илкнур Кязим. Тя и консулът обсъдиха мерките, които се вземат срещу разпространението на COVID-19 и доброто сътрудничество между България и Турция преди и по време на пандемията. Хюсеин Ергани беше запознат със социалните проекти на община Момчилград и с идеята вместо благотворителни вечери в месец Рамазан да бъдат раздавани хранителни пакети на нуждаещите се. След срещата турският консул дари на община Момчилград защитни облекла и книги, издадени от родената в Момчилград Кадрие Джесур, която е главен редактор на списание „Небет тепе“. Илкнур Кязим дари на госта картина, изобразяваща родопско село, нарисувана от местния художник Мехмед Али.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0