Идеята: Всеки месец ученици поемат управлението на Икономиката

Идеята: Всеки месец ученици поемат управлението на Икономиката

За поредна година ученици от Икономиката поеха управлението на кърджалийската професионална гимназия. Директорският пост бе зает от еди

За поредна година ученици от Икономиката поеха управлението на кърджалийската професионална гимназия. Директорският пост бе зает от единадесетокласничката

Александра Иванова. Част от  гимназистите споделиха, че за пръв път имат възможност да бъдат учители и това за тях е много вълнуващо и интересно.

Денят завърши с оживено обсъждане на постигнатите резултати, с препоръки и коментари за отношението на младите хора към училището, за отговорността на учителя и неговата активна роля за успешното протичане на всеки час.

По случайност на днешния празничен ден – 11 май – денят за почитане паметта и делото на Светите братя Кирил и Методий, обявени за съпокровители на Европа, се проведе още една интересна инициатива в ПГИ „Алеко Константинов“ – Кърджали. По идея на младшите и старшите посланици бе открит обновеният Европейски коридор  на втория етаж на гимназията.

Всеки младши посланик, заедно с класа си и класния ръководител, представи една държава членка на ЕС с нейното знаме, традиционни храни, известни личности, история и забележителности, танци, песни.

Поздравления към участниците за реализираните прекрасни инициативи отправи  Мариела Попова – директор на ПГИ “Алеко Константинов“. Тя мотивира учениците да имат свои дни на самоуправление и изяви всеки месец, в които да развиват лидерски умения, отговорност и самодисциплина. Съвместната дейност на гимназистите е ярка изява на ценностите, които училището възпитава – доверие, толерантност, отзивчивост, екипност и креативност. Именно те изграждат устойчивост срещу проявите на бездуховност и апатия в нашето съвремие и дават възможност на младите да намерят себе си като достойни граждани на Европейския съюз.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0