Идеите на наши ученици с награда в „Моят зелен град“

Идеите на наши ученици с награда в „Моят зелен град“

Екип от Ученическия съвет на Професионалната гимназия по икономика „Алеко Константинов“ в Кърджали, с ръководител Филиз

Екип от Ученическия съвет на Професионалната гимназия по икономика „Алеко Константинов“ в Кърджали, с ръководител Филиз Мустафа и под ръководството на Цветанка Крачунова, спечели награда за творчески принос в конкурса „Моят зелен град“. Той бе организиран от Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), Европейски информационен център „Европа Директно“- София и Европейски потребителски център – България.
Конкурсът е посветен на европейската инициатива „Европейска година на по-зелените градове 2020“ и е насочен към училища, работещи по европейски проекти. Целта на конкурса е в отговор на съвременните предизвикателства в Европейския съюз да се даде възможност на младите хора да изразят своята позиция по теми, свързани с опазването на околната среда, грижата към природата, изменението на климата и градското планиране.
Организаторите споделиха, че ученическите разработки акцентират върху красотата на нашите градове, на дейностите, провеждани за тяхното запазване и развиване в екологична посока, и представят оригинален подход към тази значима тема, която провокира мечтите и се превръща в истинско зелено предизвикателство за опазване на нашата  планета.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: