Иван Караджов – пътя от „В“ група до Европа, килограмите и барбекюто всяка седмица

Иван Караджов – пътя от „В“ група до Европа, килограмите и барбекюто всяка седмица

„Щастлив съм тук вече три години и малко, изпитвам удоволствие от играта, всичко е спокойно. Мога да кажа смело, че „Арда 1924“ стана моето втор

„Щастлив съм тук вече три години и малко, изпитвам удоволствие от играта, всичко е спокойно. Мога да кажа смело, че „Арда 1924“ стана моето второ семейство. Радвам се, че постигнахме такива резултати и тази година да ги затвърдим“.

Това обяви вратарят на „Арда 1924“ Иван Караджов. Един от футболистите, които са изминали целия път от „В“ група до елита на българския футбол с екипа на „Сините от Кърджали“. Спомня си и за трансфера.

„Аз тогава бях в Беларус, но имах някакви пререкания с отбора, трябваше да си разтрогвам договора. Обади ми се Петър Пешев и ме покани да тренирам и да поддържам форма с отбора, защото не се знаеше, какво ще се случи с отбора от Беларус. Прекратих си после договора с тима и той ми каза, ако искаш да играеш до лятото и да видиш как са нещата. На момента му казах ОК, нямаше какво да мисля“, казва Караджов. Спомня си и първата тренировка-с лека контузия, а трябвало да сваля и килограми.

„За мен лично финалът за Аматьорската купа беше един преломен момент. После в „Б“ група имахме един тежък мач, май с „Литекс“ беше, там имаше един голям сняг. Всички очакваха от нас, че ще бием ей така с лекота. После отидохме на бараж за влизане с „А“ група. Всички ще кажат, че това е бил най-важният мач, но преди това имахме мач с ЦСКА1948, където не трябваше да допускаме гол, ако ни бяха вкарали, трябваше да победим на сто процента. Имаше доста важни мачове. Но общо взето със спечелването на Аматьорската купа се запалиха и шефовете, и града и всички, и се получиха нещата“, казва Караджов.

Интересните случки?

„Случки има много. Например при връщането, след като спечелихме Аматьорската купа, в рейса беше доста интересно. А иначе сега с отбора се събираме почти всяка седмица и си правим барбекю. Общо взето случки има много, но не са всички за пред хората“, споделя Караджов.

За мача с „Апоел“:

„Само знам, че там е много тежко времето. С „Берое“ съм играл там и беше много топло. Иначе знам, че преди няколко години играха с „Лудогорец“ и бяха доста силен отбор. Треньорският щаб ще ги разучи и ще ни каже каквото трябва. Но ние отиваме да играем футбол, няма какво да губим“.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0