„Зрънце надежда“ – ученици поставиха хранилки за птици в парка

„Зрънце надежда“ – ученици поставиха хранилки за птици в парка

В СУ „Йордан Йовков“ се проведе работна среща за споделяне на добри педагогически практики. На нея бе представен проектът &

В СУ „Йордан Йовков“ се проведе работна среща за споделяне на добри педагогически практики. На нея бе представен проектът „Зрънце надежда за птиците“ , с който йовковци ще се явят на XIX Национално състезание по природни науки и екология в град Копривщица от 20 до 22 ноември. На представянето присъстваха Али Хасан – старши експерт по природни науки в РУО – Кърджали, ръководството на училището, в лицето на директора – Нели Кюпрюджиева и заместник-директора – Стоян Георгиев, както и представители на всички методически обединения от училището, като бе спазено изискването за разстояние между присъстващите.

В реализацията на проекта участват всички ученици от 7а клас, но негови автори са Жанет Митева и Станислава Манолова с ръководител Ваня Енчева – старши преподавател по биология и здравно образование в СУ „Йордан Йовков“.  Двете момичета представиха проекта си пред присъстващите, показвайки изключително добра подготовка. Те спазиха изискванията за време, което присъства в регламента на предстоящото състезание. Срещата бе предшествана от доста дейности, между които изготвяне и закачване на хранилки за птиците в парк „Горубсо“. Учениците и тяхната учителка се допитаха до специалиста по околната среда в община Кърджали – инж.Анжела Василева, главен експерт в отдел ”Опазване на околната среда”, която им даде указания къде е най-подходящо да поставят хранилките за птици. Родителите също се включиха в инициативата на децата си, подпомагайки ги в събирането на храната за пернатите.

Наблюдавайки дистанционно представянето на проекта, Али Хасан похвали учениците за представянето и им даде насоки за бъдещото им участие.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0