„Злато“ за Даниела, завладя журито в „Орфеево изворче“

„Злато“ за Даниела, завладя журито в „Орфеево изворче“

В Стара Загора се проведе XXI Национален музикално-фолклорен конкурс “Орфеево изворче“. Предвид епидемиологичната обстановка в страната, конку

В Стара Загора се проведе XXI Национален музикално-фолклорен конкурс “Орфеево изворче“. Предвид епидемиологичната обстановка в страната, конкурсът се проведе само за индивидуални участници по народно пеене, народни инструменти и акордеон, както и камерни вокални и инструментални състави до 12 членове.

Голяма гордост за Кърджали е шестокласничката Даниела Георгиева от училището по изкуства „Владимир Димитров – Майстора“, която спечели златен медал в III възрастова група. Състезанието протече при много силна конкуренция с участници от музикалните училища, училищата с профил музика и специализирани музикални школи от цялата страна. Кърджалийската певица впечатли журито с красивия си глас, чиста интонация, премерена емоционалност и артистично присъствие. Тя се представи с песните „Излел е Дельо хайдутин“ и „Мен ма е мома канила“ от Родопската фолклорна област.

Въпреки условията на пандемия и ограниченията през учебната година, труда и усилията, които учениците и техните преподаватели полагат, не остават незабелязани.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0