Здравният министър пита: Кога е починала 33-годишната жена в Кърджали?

Здравният министър пита: Кога е починала 33-годишната жена в Кърджали?

Здравният министър Костадин Ангелов обяви, че ще направи проверка дали всички 51 смъртни случаи са през вчерашния ден или има неотчетен


Здравният министър Костадин Ангелов обяви, че ще направи проверка дали всички 51 смъртни случаи са през вчерашния ден или има неотчетени от почивните дни. bTV съобщи, че такъв е случаят с починалата в кърджалийската болница млада жена.

„Жена на 33 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания“ – това е посочено в Националната информационна система за смъртния случай в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ на 2 ноември.

Както вече 24rodopi.com писа, Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ стартира проверки в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“- Кърджали и в МБАЛ „Св. Иван Рилски“- Разград във връзка с обявени днес в Националната информационна система смъртни случаи на две жени, съответно на 33 г. и на 21 г.

И двете пациентки са с доказана коронавирусна инфекция, но в системата липсва информация за придружаващи заболявания.

„Проверката предстои да бъде извършена. След това ще излезем с официално становище по случая“, посочиха за 24rodopi.com от ръководството на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали.

Според източници на 24rodopi.com, кърджалийката била лекувана в продължение на 2 денонощия. Не е изключено тя да е имала белодробни проблеми, но да не е потърсила медицинска помощ.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0