Здравният министър: Няма да затягаме мерките!

Здравният министър: Няма да затягаме мерките!

Ще отпадне тестването след 14-дневната карантина, заяви проф. Асен Балтов   Към настоящия момент не се налага затягане на меркит

Ще отпадне тестването след 14-дневната карантина, заяви проф. Асен Балтов

 

Към настоящия момент не се налага затягане на мерките, нито налагане на нови мерки, единственото нещо, което ще продължим да правим е контрол върху настоящите мерки.

Това обяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на брифинг на Националния оперативен щаб.

Припомняме, че случаите на COVID-19 у нас вчера са били 437, а ден по-рано – 436.

„Нямаме значително увеличаване на хоспитализираните пациенти. Наблюдава се увеличаване на медицинския персонал с коронавирус. Активните случаи към днешна дата са 278“, отбеляза министърът. 

„Карантинирани са 3268 ученици, учителите са 119. От всички паралелки в училище на 1000 паралелки 3 са карантиниране, имаме абсолютно ниски нива на заболеваемост“, подчерта той.

„На база на последните 14 дни България е на 24 място по заболяемост и на седмо място по смъртност“, това пък посочи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

“Вместо да говорим за 400 болни, при заболяемост като на Черна гора щяхме да имаме над 5000 болни на ден. Действително ръст има, ние сме със средния ръст за Европа. България все още е в зоната на най-светлия оранжев цвят на картата. Няма някаква разлика в изискванията на други страни към нас. Изясняваме защо Великобритания изисква карантина, ние сме в много по-благоприятна ситуация от други страни, за които не искат карантина”, заяви доц. Кантарджиев.

„Ще отпадне тестването след 14-дневната карантина, след изтичането й хората ще се връщат на работа“, съобщи директорът на “Пирогов” проф. Асен Балтов.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0