Здравният министър: Затваряме училищата, ресторантите, дискотеките, никакъв спорт!

Здравният министър: Затваряме училищата, ресторантите, дискотеките, никакъв спорт!

„Удължаваме срока на обявената извънредна епидемична обстановка до края на март 2021 година“, посочи костадин Ангелов &nbs

„Удължаваме срока на обявената извънредна епидемична обстановка до края на март 2021 година“, посочи костадин Ангелов

 

„Удължаваме срока на обявената извънредна епидемична обстановка до края на март 2021 година. Второ – преустановяваме присъствените занимания в училища, ясли и курсове. Преустановяваме всякакъв вид колективни спортни мероприятия, семинари, конкурси и други развлекателни мероприятия. Продължаваме забраната за посещение на дискотеки и барове. Преустановяваме работата на заведенията за хранене, заведения за бързо обслужване и т.н. Те могат да работят само за доставки по домовете“. Това обяви на извънреден брифинг здравният министър Костадин Ангелов.

Той посочи, че са необходими нови мерки, които заедно с експертите е предложил на премиера Борисов.

„Преустановяваме работата на всички нехранителни магазини, включително търговски центрове и молове“, каза той. „Предстои най-светлият празник. Милиони хора празнуват през декември светлината. Всички имаме нужда и вярваме и знаем, че със силата на науката и разума ще посрещнем светлината за семействата си за Коледа. Ако мерките дадат резултати, ще помислим да отхлабим мерките за Коледа. Ако минем заедно през това, ще имаме резултат след 21 дни. Искам да дадем на системата поне месец, за да направим нова оценка около Коледа и да ограничим заразата“, каза той.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0