За „казармата“ и ГМО младежите: Нито могат да пият, нито да шофират, а с гаджетата…

За „казармата“ и ГМО младежите: Нито могат да пият, нито да шофират, а с гаджетата…

Не могат да пият, не могат да шофират, дори с гаджетата нещата опират до тъжна констатация с оценка „Среден на релси“, т

Не могат да пият, не могат да шофират, дори с гаджетата нещата опират до тъжна констатация с оценка „Среден на релси“, т. е. „тройка с два минуса“. Излиза с мацката на кафе, а вместо да я гледа в очите и да я гали с думи красиви, пък били те и откраднати от Фейсбук, „нашият“ забил глава в телефона и „пълни душата си“ с кадри от някаква група за автомобили. А тя, горката, какво да прави, също губи времето сиь ровичкайки в смартфона.
Съвременна младеж. Ни за пионерчета стават, ни за бойскаути, ни за качествени „лоши момчета“, а просто някакъв трансгенен организъм (от ГМО – Генетичномодифициран организъм) от лоши порядки.

Някакъв 21-годишен смачка пет автомобила в Пловдив, след като думнал две бири и нещо преди това. Алкохолната проба е 0,96 промила.
Малко алкохолец в организма и става мазало. 

Помните изказването на министъра на отбраната за пияния му евродепутат, спипан да шофира? Дето всеки българин в живота си поне веднъж пиел и карал. Изказване, което трябваше да му коства поста, но тук е България! Но той тежи здраво на важното кресло с достатъчно респектиращи килограми.
Същият влезе в настоящия парламент с мантрите за връщане на казармата, защото в джендъри се превръщат младежите ни. Без да мисли, че инфраструктура за това няма. Отдавна тя е разфасована за скрап, в прекия и преносен смисъл.
Но пък е експерт по шофиране и пиене. Ами тогава поне някаква форма за превъзпитание в мъжество можеше да открие. Най-вече в училище. Защото аман от келеши, които нито могат да карат, нито да пият, нито да се държат мъжки. Това последното, ако го можеха, първите две нямаше да ги съчетават. Защото сега дори един читав скандал в кръчма не могат да понесат без да намесят „тати и мама“.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0