За Делян Пеевски – или нищо, или само Мустафа Карадайъ да говори!

За Делян Пеевски – или нищо, или само Мустафа Карадайъ да говори!

Добре, че е Мустафа Карадайъ, защото по темата „Делян Пеевски“ се наредиха Пу.ьо Маринкин* до Пу.ьо Маринкин и чат-пат някой „Гюро

Добре, че е Мустафа Карадайъ, защото по темата „Делян Пеевски“ се наредиха Пу.ьо Маринкин* до Пу.ьо Маринкин и чат-пат някой „Гюро Михайлов** на пост“.

Въобще в ДПС трябва да има нарочна заповед: За Делян Пеевски – или нищо, или само Карадайъ ще говори!

 

Аха-аха и сметка от Джо Байдън ще потърси евродепутат, който бе назначен за един от съпредседателите на либералите в Европа. Кандидатка за депутатка пък се „пльосна“ пред Пеевски с прозрението, че избирателите на ДПС въобще не се интересували от американските санкции спрямо един от най-номинираните в смесените региони на няколко поредни избори.

За Пеевски – или мълчание, или само Карадайъ!

 

А Мустафа Карадайъ се доближи до възможно най-доброто формулиране на кахърите пеевски, стоварени ДПС. Доколкото е възможно добро обяснение в този момент, в тази държава. Доколкото е възможен полезен ход на ДПС по темата.

Председателят на партията казва не само за Пеевски, но и разкрива кахърите на ДПС относно позиционирането в следващия парламент и за стратегията на на партията да влезе в управлението на държавата след 11 юли:

„Магнитски e инструмент за политически решения, това разбрахме от всички социолози, политолози и анализатори. Нашата официална позиция е за реда, за законността, за върховенството на закона, за демокрацията за демократичните принципи, никой на нас не може да ни чете лекции, защото ние сме свалили комунистическия режим и сме докарали демокрацията в нашата Родина България. Това са общи принципи, за които ние работим и ги поддържаме, но ние очакваме да видим факти и доказателства.

Защото в онази публикация на посолството пише „твърди се“! E, всеки за някого може нещо да твърди. Г-н Пеевски ми е личен приятел, ние се познаваме от 2001 година с него. Г-н Пеевски никога не е бил част от ДПС и никога не е участвал във взимането на политическите решения в ДПС, защото ДПС функционира съгласно решенията на своите колективни органи: ЦОБ,ЦС, областен, общински съвет, местен съвет.

Г-н Пеевски не е бил член на ДПС, но той е мой приятел и един от близките хора до ДПС от 2008 год , той стана част от гражданската квота и активно сме работили в защита на демокрацията в България и евроатлантическата ориентация на България. Но има една група в България, която аз наричам „организирана престъпна група“, които воюват с нас най-вече след 99 година и онова, което правят, го лепят като етикет на нас и ни създават образ като партия. Говоря за Прокопиев и кръга „Капитал“.

С анти-ДПС кампания унищожиха автентичното дясно в България, унищожиха СДС. Те са нереализирани в края комунистическия период, абонирани след падането на комунизма за дясното в България, опитите им за политически инженери на политическия терен. Но само в кабинетите на Борисов имат над 20 министри независимо, че не печелят избори.

С анти-ДПС кампания създадоха ГЕРБ и с анти-ДПС кампания ще изчезнат от политическия терен. За да можем ние да си формираме нашето поведение, отношение и позиция към когото и да е, ние ще го направим само информирани и разумни. Докато няма факти и доказателства, а има едни твърдения, г-н Пеевски е приятел на ДПС и той има този образ именно, защото е приятел на ДПС. Ние не си изхвърляме приятелите на база твърдения, а напротив правим политика на база факти, а не на внушения“.

 

Който разбира от политика, ще оцени думите на Карадайъ, прозвучали пред младежите в Хасково онзи ден. А който е запознат с технологията на създаването на едрия капитал в България, ще намери огромни кусури в тактиката и на Пеевски, и на ДПС, относно изчистването на имиджа до този момент.

Защо изборът „Иво Прокопиев или Делян Пеевски“ не беше вкаран в дневния ред на обществото, когато му беше времето!?

По-добрият олигарх, по-лошият олигарх? По-малкото зло, по-голямото зло?… На този терен, с притежаваните и контролирани медии, и с екип, който отлично борави с плюсове и минуси, и Пеевски, и ДПС можеха да вкарат гол, вместо да проспиват ценно време с „Пеевски подари на тази болница, Пеевски подари на онази клиника“ и прочие добрини, които не помогнаха за измиването на името.

Иво Прокопиев или Делян Пеевски? Въпрос на сборуване на плюсове и минуси.

24rodopi.com

* Безличен и слабохарактерен мъж;

** По името на войника от Източнорумелийската Пловдивска дружина, който загинал в пожар в охраняваната от неговия караул банка на 25 декември 1880 г. Гюро Михайлов прави безсмислена саможертва, с което единствено наврежда на самия себе си.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0