За Апостола, въпреки пандемията…

За Апостола, въпреки пандемията…

В навечерието на 148-та годишнина от гибелта на Васил Левски учениците от начален етап на Средно училище „Христо Смирненски“

В навечерието на 148-та годишнина от гибелта на Васил Левски учениците от начален етап на Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене отбелязаха седмицата с редица дейности и мероприятия.

Името на Васил Левски е било и ще бъде символ на безсмъртие и пример за родолюбие в сърцата на българския народ. Мечтата му? Чиста и свята република, в която всички да имат равни права, независимо от своята народност и вероизповедание, е вечен символ на всички ни, подчертаха преподаватели и възпитаници на средното училище.

Учениците рецитираха стихове за Апостола, изработиха табла за живота и делото на Васил Левски и подредиха снимки и рисунки.

Поради епидемиологичните мерки с по-скромна възпоменателна церемония ще премине тази година и отбелязването на 148-мaтa годишнина от гибелта на Васил Левски в село Пчеларово. Пред паметника на Апостола в центъра на чернооченското село, за разлика от други години, няма да участват деца от СУ „Христо Смирненски“ село Черноочене. Кметският наместник на село Пчеларово Маргарита Стойкова заедно с читалищния секретар на Народно читалище „Иван Буюклиев 1926 г.“ Недялка Иванова, представители на Сдружение „Възраждане на Пчеларово” и местни жители ще положат венци и цветя пред паметника на Васил Левски в селото.

Исмет ИСМАИЛ

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0