Защо чак сега Местан призна, че в ДПС едните будалкат хората, другите правят пачки!?

Защо чак сега Местан призна, че в ДПС едните будалкат хората, другите правят пачки!?

Бившият оперативен ръководител от Сараите Лютви Местан имал телевизионно участие. Не за катастрофата край Загорско, а предизборно. Бивш

Бившият оперативен ръководител от Сараите Лютви Местан имал телевизионно участие. Не за катастрофата край Загорско, а предизборно. Бившият председател на ДПС, после лидер на разпадналата се партия ДОСТ, който все още не открехва пердето, за да се види ще играе ли пак и в прегръдка с кого, изрекъл на глас казвани смели неща за ДПС от други хора. Но пък е интересно да признаваш нещо, в което си бил ключов играч, но отричаш участието си.


ДПС има две лица и две крила, твърди бившият оперативен шеф на Движението.

Под думите му едното лице на партията е за “пред хората“ и демонстрира работи за евроатлантическите ценности на страната. Другото лице той определи като „истинското и пошлото“.

Според Местан в партията има политическо и бизнес крило, като „събирателната точка се явява вождът Ахмед Доган“. Местан отказва да уточни кой ръководи бизнес крилото на ДПС, като обяснява, че това се решавало от Доган.

„Политическото крило представя красивото лице на партията „, казва Местан.

Според него „силно ДПС е равно на слабо дясно и дискредитиран евроатлантически път на страната“ (Това последното е самопредлагане към „Демократична България“, на които да им занесе четирите букви Д-О-С-Т. Формацията на Христо Иванов би са самоубила в такъв формат, но това е техен дерт).

 

Извън самопредлагането, какво ни казва Лютви Местан. На красив български език Местан звучи така: В ДПС едните будалкат хората, другите правят пачки!

 

Защо чак сега?

Защото,… ефендим, абиджим, тюрк кардешим, назначеният от Ахмед Доган за председател на ДПС Лютви Местан в този период покриваше цялата територия на двуликото Движение като осцилиращо енергийно поле. И това 100-процентово покритие позволяваше на оперативния председател и 100-процентово морално и материално самозадоволяване, достигайки висоти на нарцисизъм и до простоватото отчаяние на будалканите: Бу да мъ Местанън, амъна кодумуну хаятъ!? (И това ли е на Местан, да си таковам и живота!?).

24rodopi.com

P. S. Изрази и факти в помощ на Местан да си отговори кой е начело на бизнес крилото и на много още въпроси: Кой построи луксозната сграда в район „Изток“ в столицата, и към която изгоненият от Сарая оперативен шеф гледаше толкова влюбено, колкото и към резиденцията на Сюлейман Гюкче; Помниш ли клетвата на площад „19 май“ в Джебел; Защо яката кака стана министър на спорта; А Чираан сарай край Босфора помните ли с другата кака; Автор или само съавтор си на списък „160“;…. Дали Гьокче ти праща банани от Гвателама, това не заяждане, а просто търсене на отговор на големия въпрос: Защо Анкара затвори портите пред Местан? 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0