Защо ученици снимаха видео за разбитите от гурбета семейства…

Защо ученици снимаха видео за разбитите от гурбета семейства…

През последните две години Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“-Кърджали работеше в партньорство с евро

През последните две години Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“Кърджали работеше в партньорство с европейски организации  по проект, свързан с психичното здраве на младите хора – „Здрав ум – успехи в училище“. Проектът приключи успешно и педагогическите специалисти на гимназията се запознаха с крайните резултати. Бе направено кратко представяне на проекта, както и демонстриране на готовите продукти – уебсайт, електронна платформа, разработени учебни планове по 16 модула, свързани с проблемите на младите хора и наръчник за самостоятелна работа с интересни задачи и тестове за учениците.

Също така бяха представени две видеа, изработени от участниците в проекта от екипа на гимназията. Те са по темите „Приятелство“ и „Разбито семейство“. В тях ученици влизат в ролята на актьори и разиграват ситуации, свързани с двата модула. Темата за разбитото семейство неслучайно бе дадена за разработване на гимназията, поради факта, че много родители са принудени да работят в чужбина, за да издържат семействата си и оставят децата си на грижите на другия родител или на роднини. По този начин децата са в риск, рефлектиращ в злоупотреба с алкохол и наркотици, хулиганство, тормоз, понижаване на успеха в училище и много други проблеми, свързани с психическото здраве на младите хора.

Електронната платформа е разработена в помощ на ученици, но от нея могат да се възползват и учители, които искат да работят по избраните от тях модули. Там са представени материали, подредени и дадени като задачи за самостоятелна работа, които учениците могат да решават в свободното си време.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0