Защо ученици направиха флашмоб „Розова фланелка“?

Защо ученици направиха флашмоб „Розова фланелка“?

С флашмоб под формата на фланелка учениците от Езиковата гимназия в Кърджали заявиха своята позиция: „Не на тормоза и насилиет

С флашмоб под формата на фланелка учениците от Езиковата гимназия в Кърджали заявиха своята позиция: „Не на тормоза и насилието в училище!“.
Всяка година последната сряда на месец февруари е посветена на борбата с тормоза в училище. Инициативата е популярна и като „Ден на розовата фланелка“.
Инициатори на организацията в Езикова гимназия „Христо Ботев“ бяха учениците от Ученическия съвет. По време на голямото междучасие в двора на училището осмокласниците, облечени с розови дрехи, държейки розови балони, се подредиха във формата на огромна тениска в знак на неприемане на тормоза и подкрепа на жертвите на тормоз и насилие.
В беседи и разговори учители и ученици обсъдиха проблемите за тормоза в училище и семейството, за небходимостта да бъдем съпричастни и да не затваряме очите си, когато някой е подложен на насилие и унижение.
Във фоайето на гимназията учениците изготвиха информационно табло по темата. На учители и ученици бяха раздадени розови балони и информационни брошури против насилието.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0