Защо мълчите? Борисов ли ви храни, или сте на тайна издръжка при Фетхуллата?

Защо мълчите? Борисов ли ви храни, или сте на тайна издръжка при Фетхуллата?

Бойко Борисов и Реджеп Тайип Ердоган са разговаряли по телефона вчера към 21.00 часа. Новината съобщи Министерството на съобщенията

Бойко Борисов и Реджеп Тайип Ердоган са разговаряли по телефона вчера към 21.00 часа.
Новината съобщи Министерството на съобщенията в Анкара в 21.07 часа в Туитър.
„Нашият президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря по телефона с българския премиер Бойко Борисов. Бяха обсъдени стъпки за подобряване на двустранните отношения и дискутирани регионални въпроси“, гласи туитът.
Нито дума повече.
Но няма как Бойко и Тайпи да не са говорили и за публикацията в „Шпигел“, в която българският премиер е обвиняван, че помагал на първия човек в Турция при „преследването на турски опозиционери в нарушение на международните конвенции и правните принципи“.

Факт е яростната атака срещу достлука Ердоган-Борисов, от който лидерите в Брюксел през годините извличаха дивиденти. Днес, погледнато от Европа, това приятелство е притеснително. Точно така излиза. Шамарът е най-вече за българския премиер.
Къде е в този момент кохортата от бранещи Борисов от всевъзможни трибуни? Защо мълчат, защо са се скрили? Нали са си оправили живота по времето на управлението на Бойко Борисов, или все още са на издръжка при Фетхуллах Гюлен (сочен от Анкара за организатор на опита за държавен преврат)? Или тайно посещават някой „дом на светлината“ на Гюлен в столицата и мечтаят да се върнат пак ифтарите на Фетхуллата у нас?
Има и такива, които хем са хранилка при Борисов, хем си потрошиха краката да влизат в турското посолство, пак за келепир. Ама и те сигурно кръвно вдигат от терзания, че ще се наложи да кажат две хубави думи за България, стъпвайки на скандала „върнати гюленисти“.
Дори не смеят да повдигнат въпроса доколко точно е определението „турски опозиционери“.
Мълчанието е признание, че Абдуллах Бююк (един от екстрадираните) е бил прецакан от българските власти. Ами ако осъди България?
Лесно е да се грачи и храчи по протестиращите на площада в София, но тук нещата стават сериозни. Време е Борисов да разтресе „ози“-та, „ори“-та (социолози, политолози, антрополози, анализатори, коментатори и т. н.) и депутати и да ги попита: Спите ли добре, когато атакуват и България!?
24rodopi.com
На снимката: Абдуллах Бююк е предаден на турските власти

COMMENTS

WORDPRESS: 0