Защо много българи ще гледат плахо към този фургон до ГКПП „Маказа“ това лято!?

Защо много българи ще гледат плахо към този фургон до ГКПП „Маказа“ това лято!?

Екипи на митническите служби и данъчната полиция ще дежурят вече постоянно на ГКПП „Маказа“, съобщават за 24rodopi.com журн


Екипи на митническите служби и данъчната полиция ще дежурят вече постоянно на ГКПП „Маказа“, съобщават за 24rodopi.com журналисти от Комотини. Офисът, който е позициониран между граничния пункт и първия тунел на гръцка територия, скоро ще е готов да посрещне първата смяна от служители, които ще ровят в багажниците на влизащите от България МПС-га. Независимият орган за публични приходи е получил за дейността си за срок от 3 години и сграда в Комотини.

Очаква се работата на екипите на „Маказа“ да отговорят на очакванията на бизнеса в Северна Гърция, който от три години настоява от Атина по-крути мерки за спиране на вноса на евтини и безакцизни стоки от България.

Припомняме, че заради разликата в цените на стоки и услуги, Родопите се превърнаха в кварталния магазин на бедния грък. Десетки търговски обекти, предимно минимаркети и бензиностанции в близост до границата с България, фалираха заради ниските цени у нас и сериозния брой пазаруващи гърци в Кирково, Кърджали, Златоград и други населени места у нас.

Много български граждани пък зареждат със стоки обекти в южната съседка, като потърпевши по време на периодичните досега акции на митнически и данъчни служители се оказваха и наши туристи, които пренасят по-големи количества храни и напитки за консумация по време на престоя си в Гърция.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: