Защо Летифов анонсира кандидата на ДПС за президент за… „нищо особено“

Защо Летифов анонсира кандидата на ДПС за президент за… „нищо особено“

24rodopi.com/Коментари/Политика Султанът си избирал жена. Отсякъл: Искам хем да е умна, хем да е красива, хем да е честна, хем да е милосърдна. Ха, и

24rodopi.com/Коментари/Политика

Султанът си избирал жена. Отсякъл: Искам хем да е умна, хем да е красива, хем да е честна, хем да е милосърдна. Ха, иди намери в цялата империя не „три в едно“, а „4 в 1“, ама и най-най!

Извикал везира, който не виждал решение, но се измъкнал, като дал съвет да привикат един по един най-умните лични съветници на султана от „Дивана“, най-акъллиите „ясладжии“ в сарая.

Първият: Няма как!

Отсекли му главата.

Вторият също се предал: Невъзможно е да открием!

Паднала още една глава.

Третият пораженчески: В тази империя, на тези земя няма такава жена!

Още една глава.

Накрая везирът казал: Господарю, да повикаме външен консултант по…

Последният намерил решение на проблема, но тази дописка е за друго.

*

ДПС ще издигне кандидат-президентска двойка, ама… „колкото да има“, „нищо особено“, „да не объркват избирателите номера на бюлетината за депутати, докато гласуват и за президент“; „олимпиец – важно е участието“; „за нас първия тур не е от значение, а на балотажа ни няма, но имаме друг човек“…

Това излиза от думите на Халил Летифов, зам.-председател на ДПС.

Как е говорел, как е пресъздал предизборната тактика на „Сарая“ от телевизора, но основният акцент в сайтовете за новини и анализи гласи: ДПС ще подкрепи на балотажа Анастас Герджиков, кандидат за президент от ГЕРБ.

Странно поведение, недалновидно, пораженчески, в услуга на други.

Могат да се използват и по-силни изрази, но необходимо ли е – човекът си го е казал. Нашият не го търсете, мислете за Герджиков на балотажа!

*

Един мъж“ не пълни гащите от съблекалнята“, а излиза на терена и се бори. Един истински етнически турчин никога не се държи толкова наведено. То бива етапно пораженческо поведение за постигане на стратегическата цел, бива отстъпление, ама чак толкова опортюнизъм и либарализъм на един турчин не му отива!

 

Толкова ли е слаб ще е кандидатът на ДПС? Толкова ли няма в списъка на партията стойностни кандидати? Дори Волен Сидеров вярва, че има сили и авторитет да стигне до балотаж… За „Демократична България“ и Лозан Панов да не говорим!

Нико Ников, 24rodopi.com

P.S. Казвате, че ДПС-то много-много не ви интересува, ама искате да научите края на историята за султана. Разбира се, че външният консултант дал най-точния съвет: Да отпадне моногамията!

Така султанът си взел 4 жени. Най-красивата в империята, най-умната, най-честната, а последната сякаш била пратена на земята да помага на хората в нужда.

COMMENTS

WORDPRESS: 0