Защо експертизите „Местан“ струват 30 000 лева?!

Делото влиза в съда, въпросът е от адвокат „Защо експертизите за катастрофата с участието на Лютви Местан струват 30 000 л

Делото влиза в съда, въпросът е от адвокат

„Защо експертизите за катастрофата с участието на Лютви Местан струват 30 000 лева? Това буди недоумение. По-скоро създава съмнение, че всячески се е целяло да се открие хипотетична съвина у моя клиент. Ще настояваме да се даде ход на делото“. Това заяви специално за „Родопи voice“ адвокатът на семейството, което загуби детето си при тежката катастрофа край Загорско, Николай Димитров.
Припомняме, че на 15 септември двамата водачи Лютви Местан и Юсеин Ахмед влизат в съда. За тази дата от 10 часа е насрочено за разглеждане разпоредителното заседание за катастрофата край Загорско, при която живота си изгуби 6-месечно бебе.
Тежкият пътен инцидент стана на 14 април м.г. Произшествието възникна на разклона край село Загорско при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в движението по главния международен път Кърджали-Маказа-Комотини. Последвал сблъсък с „БМВ“, движещ се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“. При жестокото автомеле „БВМ“-то излетя от главния път и падна на над 100 метра в близкото дере. При инцидента загина 6-месечната Еджрин, която пътувала със семейството си за кирковско село. Пострадаха 9-годишното братче на бебето и родителите му. Зад волана е бил бащата Юсеин Ахмед.
В продължение на месеци Местан бе единствен обвинен за инцидента. От прокуратурата обаче изправят пред съда и бащата на загиналото дете, който е бил зад волана на другия автомобил. Обвинението срещу Юсеин Ахмед е за съпричиняване на смъртта на детето.
Обвинението е по чл. 343, ал. 1, б. „в“ във връзка с чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс за причиняване на смърт по непредпазливост.
Ако двете страни нямат допълнителни искания, се очаква съдът в Кърджали да насрочи дата за делото.
„Ще докажем, че не е налице пряка причинно-следствена връзка между поведението на моя клиент и настъпилата смърт на детето му. Основна причина за инцидента е неспиране на знак „Стоп“ от страна на Лютви Местан“, посочи адвокат Димитров.
„Казал съм го и преди, пред други медии. Най-голямата вина на моя клиент е, че на пътя му се е изпречил автомобила на политик“, допълни юристът.
24rodopi.com
На снимките: Катастрофата, адвокатът

COMMENTS

WORDPRESS: 0