Защо го направи Доган? „Сватби и погребения“ – логиката на живота и… политиката

Защо го направи Доган? „Сватби и погребения“ – логиката на живота и… политиката

Какво прави Ахмед Доган? Как я кара?Енергичен като „Калашников“ в изпълнение на Горан Брегович и неговия „Оркестър за


Какво прави Ахмед Доган? Как я кара?

Енергичен като „Калашников“ в изпълнение на Горан Брегович и неговия „Оркестър за сватби и погребения“ ли е? Или е лош като към човек, който е държал „Калашников“ срещу мирни хора по време на „Възродителния процес“?

Защо Доган поздрави своите с „Калашников“?

Най-лесно е да се каже „Абе, шефът решил да си направи кефа за рождения ден и си пуснал любима музика, песен от човек, който му е пял навремето на ушенце“. Да, ама големият Шеф в ДПС има по-любима музика. Освен това, председателят Мустафа Карадайъ подчерта „Музикално поздравление от г-н Ахмед Доган за националния предизборен екип на ДПС с „кодирано“ послание…“.

Активът и симпатизантите на ДПС нямат нужда от напомняме кой е създал партията, кой е пълнел площадите в депесарските региони, кой е биг боса. Плакатите с лика на Доган са достатъчни.

Или може би имат нужда от доганово „Юруш“ в последните дни на кампанията!?

Търсете „кодираното“ послание в речите на Мустафа Карадайъ. Там е калашникът! Често председателят вдига адреналина на симпатизантите с думи по адрес на Бойко Борисов: Този държеше автомат по време на Възродителния процес срещу мирни протестиращи!


Какво му дума на Борисов Доган чрез Брегович и „Оркестъра му за сватби и погребения“?

Сещай се за май-юни 1989 година, очаквай ни на масата за преговори през май-юни 2021-ва! Кой повече е мислел за България – тогава и сега!?

ДПС е най-предвидимата за ГЕРБ политическа формация в сравнение с другите играчи, които имат шанс да влязат в 45-ото Народно събрание.


Не 25-28%, дори 35% да спечели ГЕРБ на тези избори, Бойко Борисов няма шанс застане начело на следващото правителство, ако не получи подкрепата на ДПС. Особено, ако ромските махали не помогнат на „воеводската партия“ да прескочи 4-те процента, а другите малки партии с „гарантирано“ парламентарно присъствие не се изметват от декларациите и „мъжките думи“. Разбира се, ако не се окажем и в ситуация, че имало „патерица“ на ГЕРБ. Или пък Корнелия Нинова не изненада всички и се прегърне с Бойко Борисов, уж за да бъде спасена България, пък и по алгоритъм, който е дал резултати в Германия.

ДПС дори има формула за следващо правителство с мандата на ГЕРБ – кабинет с програма на ускорено догонващо икономическо развитие на България. Как добре звучи! Доган би добавил: И без премиер Бойко Борисов!

„Сватби и погребения“ – логиката на живота, който, според Брегович, винаги преминава с музика. Помните ли онзи старинен глинен съд, подарък за рождения ден на Доган, с гравиран златен надпис „И това ще мине“?

Логиката на живота и… политиката!

24rodopi.com

На снимката: Странно съвпадение – в деня на „калашниковия“ поздрав от Доган, пред дома на Бойко Борисов в Банкя протестиращите майки разпънаха платно с надпис „Каолиново помни“ и автомат отгоре

Очаквайте: Кой партия с „колко пълна торба“ влиза в Избори`2021? Кое ще се случи в неделя 3:1:1 или 4:1?

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0