Защо върнаха от прага на парламента Юлия Чортленева и проф. Николай Радулов, а техните места заеха скандалните Александър Тодоров и Никола Кръстев?

Защо върнаха от прага на парламента Юлия Чортленева и проф. Николай Радулов, а техните места заеха скандалните Александър Тодоров и Никола Кръстев?

Двама от експертите на „Има такъв народ“ - Юлия Чортленева и проф. Николай Радулов, бяха върнати от прага на 45-ото Народно

Двама от експертите на „Има такъв народ“ – Юлия Чортленева и проф. Николай Радулов, бяха върнати от прага на 45-ото Народно събрание, а техните места заеха скандалните особи Александър Тодоров и Никола Кръстев. Това коментират пред 24rodopi.com активисти на партията на Слави Трифонов.

Юлия Чортленева, която е в експертния съвет на „Има такъв народ“, и която е областен лидер на партията в Кърджали и създател на структурите в региона, бе спечелила мандат като трета в листата в Плевен, но в последния момент изненадващо бе обявено, че вместо, в 45-ото НС ще влезе следващият в списъка – варненецът Александър Тодоров.

Чортленева мълчи какво точно се е случило. Но пък местни активисти са категорични, че „няма логика експертът да бъде отстранен за сметка на неизвестно за партията лице със скандално минало“.

„АФЕРА вече писа с удивление как „Има такъв народ“ е заложила на лицето Александър Тодоров във Варна, известно като „Дупката“, покрай директорствуването си в „Търговски дом“ АД, така наречената „варненска Дупка“ от времето, в което раздаваше бараки, павилиони и стъпваше „търговски“, гласи цитат от публикация за новия народен представител.

„За Александър Тодоров – Дупката, можем да споменем, че участва в няколко фирми, които никога не са имали дейност. Той също е представен, като икономист, но вероятно и той се води безработен. За него е известно, че дължи пари на много хора и често си има проблеми заради това с частни съдебни изпълнители“, пише водещ варненски сайт.

Скандално е и отпадането на проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и бивш главен секретар на МВР. Той трябваше да отстъпи депутатското си място на сина на собственик на фабрика за лютеница, който има сериозни проблеми със закона.

„Никола Кръстев стана депутат от 45-тото Народно събрание. Тихо, без някой да разбере, без да бъде дори забелязан в деня на откриването на парламента и дните след това. Така ще е докрая, защото ролята му е да осигури правосъдни индулгенции на скандалния си баща Христо Кръстев, а не, за да променя България“, пишат национални медии.

Новият депутат е син на собственика на костинбродската фирма за лютеница „Олинеза“ – Христо Кръстев, когото грозят 4 обвинения и 30 години затвор, ако обвинителният му акт най-накрая влезе в съда. Кръстев получи медийно внимание, след като прокуратурата го обвини, че е откраднал фирмата „Олинеза“ от бившите си съдружници с фалшиви подписи и документи.

Обвиненията срещу Кръстев са за използване на документи с невярно съдържание, за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, при което лишаването от свобода е до 30 години, за сключени неизгодни сделки и за укриване на данъци.

Във връзка със странното отпадане на Чортленева и проф. Радулов, за да станат скандални особи народни представители, активисти на „Има такъв народ“ са с лаконичен коментар: „Слави Трифонов ли ръководи партията или има втори властови център в нея!?“.

На снимките: Говори Никола Кръстев. Прецаканите проф. Радулов и Чортленева

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0