Защитени свидетели и камери vs. „сводниците“ на Кърджали

Защитени свидетели и камери vs. „сводниците“ на Кърджали

Собствени камери за видеонаблюдение вероятно ще утежнят още повече положението на задържаните за сводничество в Кърджали собственик на

Собствени камери за видеонаблюдение вероятно ще утежнят още повече положението на задържаните за сводничество в Кърджали собственик на къща за гости и негов служител.

Това разкриха за „Родопи voice“ отлично осведомени източници.

Видеозаписите са били изпратени за експертизи в Института по криминалистика и криминология в София. Камерите са били монтирани в къщата и на тях има запечатана информация за период от 15 дни.

Припомняме, че двамата бяха задържани при акция на полицията в областния град в средата на февруари. Обектът стана известен като „Къщата на любовта“. Месеци наред жени предлагали сексуални услуги срещу заплащане в малкия хотел.

Рецепционистът в къщата за гости прибирал по 10 или 20 лева от жрици след техен сеанс с клиенти. Шефът му пък се задоволявал с нощувките, които заплащали проститутките, ползващи стаите в малкото хотелче.

Задържаните за сводничество към момента са с мярка за неотклонение „домашен арест“. А.А. и С.С. са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство на ОД на МВР – Кърджали, водено срещу тях за свождане към съвкупление по отношение на две или повече лица, при условията на продължавано престъпление и деянието е извършено с користна цел.

Допълнителни разпити пък ще бъдат направени на свидетели под защита по другото дело в Кърджали, при което бяха задържани петима души за сводничество. Припомняме, че акцията бе проведена през юни миналата година.

Петимата са привлечени като обвиняеми за това, че за времето от юни 2018 г. до юни 2020 г. в Кърджали  са склонявали към проституция четири жени, на възраст от 21 г. до 28 г., и ги свождали към престъпление.

Обвиняемите организирали тяхната „работа“, като осигурявали таксита и леки автомобили, за да ги превозват до адреси на клиенти. Жените предлагали и сексуални услуги в хотел в Кърджали. Тарифата била от 40 лв. до 80 лв., а между 20 и 50 % от получената сума те предавали на обвиняемите. Жените са от различни краища на България.

На снимката: Акцията по задържането на едната група и къщата за гости на другата

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0