Зафериус ще плати! 1000 лева за убито улично куче в Момчилград

Зафериус ще плати! 1000 лева за убито улично куче в Момчилград

Мъж не издържа след нападение, грабна пушката и…   Мъж от Момчилград не издържа, след като улично куче влезе в двора му и го нападна

Мъж не издържа след нападение, грабна пушката и…

 

Мъж от Момчилград не издържа, след като улично куче влезе в двора му и го нападна, грабна пушката и… Бе осъден за причиняване на смърт на гръбначно животно.

Инцидентът станал в родопския град миналото лято. Безпризорното животно успяло да достигне през оградата до къщата на мъжа и се разлаяло. Човекът се уплашил, взел въздушната си пушка и произвел два изстрела. Вторият бил фатален и кучето починало вследствие на раната от съчмата.

Деянието станало посред бял ден. Хора от съседно заведение станали свидетели на случката. На място пристигнали и полицаи. Те отнели оръжието на мъжа, който пък се озова в съда в Момчилград. Магистратите го признаха за виновен и му наложиха санкция в размер на 2000 лева.

След обжалване пред Окръжния съд в Кърджали, глобата бе намалена на 1000 лева.

До дома на момчилградчанина се намира училище. А набезите на безпризорни животни в домовете на хора и школото не били рядкост.

Припомняме, че действията на З. С. – Зафериус, предизвикаха остра реакция от страна на защитници на животните в Момчилград.

Тогава родопчанинът заяви, че винаги е помагал на животните и каузите, свързани с тях, но не може да допусне да бъде нападан от улични кучета дори в собствения си двор.

На снимката: Ситуацията в целия регион, във всяко населено място

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0