Затягат мерките в Одрин (Edirne), българите не носели маски!

Затягат мерките в Одрин (Edirne), българите не носели маски!

Полицията е затегнала контрола в турския окръг Одрин, където много българи идват на пазар, но част от тях не спазват правилата за носен

Полицията е затегнала контрола в турския окръг Одрин, където много българи идват на пазар, но част от тях не спазват правилата за носене на маски, съобщава на сайта си турската частна телевизия НТВ. Това пише в материала си „Българи не спазват изискването за маски в Турция, полицията в Одрин засилва контрола“.

В репортажа на НТВ „Пробив от чужбина в забраните заради короната“ телевизията отбелязва, че поради липсата на аналогична разпоредба в България, много българи в Турция не спазват забраната да се излиза навън без предпазна маска.

Местните търговци, които преживяват трудни дни поради епидемията от COVID-19, се радват на интереса на стичащите се от България клиенти, посочва телевизията. Много българи обаче, които са дошли на пазар в Одрин, не се съобразяват с изискването за носене на маски на открито, отбелязва телевизията.

Опасявайки се, че борбата на страната с епидемията може да бъде отслабена, полицейските екипи в Одрин са затегнали контрола върху спазването на мерките.

На онези, които въпреки предупрежденията, откажат да сложат маска, полицейските екипи съставят протокол.

Проверките за спазване на разпоредбите срещу коронавируса ще бъдат засилени не само по улиците и площадите, но и в търговските обекти, заведенията и на други места.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0