Затворен „Маказа“ – двойно по-малко ПТП, жертви и ранени!

Затворен „Маказа“ – двойно по-малко ПТП, жертви и ранени!

Значителен спад на катастрофите през Лято`2020 Затвореният граничен пункт „Маказа“ промени ваканционната програма на ст

Значителен спад на катастрофите през Лято`2020

Затвореният граничен пункт „Маказа“ промени ваканционната програма на стотици хиляди туристи, нанесе мощен удар по бизнеса в Северна Гърция, но и… намали драстично пътните инциденти в Кърджалийско. Наполовина по-малко катастрофи в региона, двойно по-малко загинали и ранени-това сочи статистиката за Лято`2020.
73 ПТП, 30 от които тежки, са регистрирани в региона през периода 1 юни-31 август, отчетоха от Областната дирекция на МВР. Двама души са загубили живота си при пътни инциденти, ранените при катастрофи са били 39 души. За същия период на миналата година, когато на ГКПП „Маказа“ се отчиташе рекорд след рекорд, тежките ПТП са били с 27 повече, загиналите с трима, а ранените с 36 повече.
В периода юни-август тази година няма загинали деца при пътнотранспортни произшествия, тчетоха още от полицията. Регистрирани са 8 тежки ПТП с 10 ранени във възрастовата група до 17 години – 4-ма са пострадали като пешеходци, 3-ма като пътници в моторни превозни средства и 3-ма като водачи. Най-рискови за ПТП с деца са часовите интервали между 10-12 часа, 15-16 часа и 19-20 часа. Най-често пътните произшествия стават на прави участъци, в зоната на кръстовища и при движение на заден ход.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0