Затварят ГКПП „Маказа“ от 23.00 часа на 7 август до 7.00 часа на 8 август

Затварят ГКПП „Маказа“ от 23.00 часа на 7 август до 7.00 часа на 8 август

Гръцките власти обявиха, че въвеждат допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници, включително от България, през всички

Гръцките власти обявиха, че въвеждат допълнителни мерки при влизане през сухопътните граници, включително от България, през всички отворени ГКПП, с изключение на ГКПП „Кулата-Промахон”.
По информация на българското посолство в Атина ограниченията ще засегнат ГКПП „Маказа-Нимфея“, който е отворен за преминаване на български граждани с постоянно пребиваване в Гърция и за пътуващите по съществени причини. Новата мярка предвижда граничният пункт да бъде затворен за преминаване в интервала от 23.00 ч. на 7 август до 7.00 ч. сутринта на 8 август. Влизането на лица при абсолютно наложителни пътувания (служебни, здравни и др.) се доказва със съответните документи.
От МВнР припомнят, че от 15 юли българските граждани могат да влизат на територията на Гърция при наличие на отрицателен тест за COVID 19, направен в лицензирана лаборатория не повече от 72 часа преди влизането на територията на страната, на английски език, и предварително попълнен формуляр за пътуване с получен QR код. Влизането през сухопътната граница в страната от България с цел туризъм е възможно единствено през ГКПП „Кулата-Промахон“.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0