„Заселени“ на 50 км! Маркирани в Кърджали кучета обикалят из Хасково

„Заселени“ на 50 км! Маркирани в Кърджали кучета обикалят из Хасково

Кърджалийските кучета стигнаха и до Хасково! Над 230 основно бездомни кучета са кастрирани през 2019 г. в Хасково, съобщават от R

Кърджалийските кучета стигнаха и до Хасково! Над 230 основно бездомни кучета са кастрирани през 2019 г. в Хасково, съобщават от „Haskovo info“, позовавайки се на справката на местния кучешки приют. В Хасково се засичали и бездомни кучета, маркирани в община Кърджали. От приюта нямат представа как животните са попаднали тук.
Както вече 24rodopi.com писа, Кърджали отвърна на „удара“. Миграция с обратен знак на кучетата. Градски четириноги се пускат в околни села, алармираха жители на Чилик и Севдалина. „Дебне се мъгливо време и кучета се пускат край нашите населени места. Подобни песове не сме виждали до този момент“, коментираха за 24rodopi.com жители на селата. Жител на Чилик разказва, че е видял как със служебен автомобил „се карат кучета с ушни марки и се пускат край селото“.
Както неведнъж сме писали, Кърджали през годините се превърна в „събирателна точка“ за бездомни кучета. Десетки бяха случаите на изоставени четириноги от жители на крайградските села в областния център. За проблема преди време дори намекна кметът на Кърджали Хасан Азис.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0