Започна ремонтът на кръстовището за с. Войводово на път I-5 Кърджали – Хасково

Започна ремонтът на кръстовището за с. Войводово на път I-5 Кърджали – Хасково

Започна ремонтът на кръстовището за село Войводово при 303-ти км на първокласния път I-5 Кърджали - Хасково. Проектът предвижда обос

Започна ремонтът на кръстовището за село Войводово при 303-ти км на първокласния път I-5 Кърджали – Хасково. Проектът предвижда обособяване на трета лента за ляв завой към общинския път за село Войводово, с ширина 3,2 метра, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Пътното платно ще бъде разширено двустранно, като се запази габаритът на съществуващите ленти.
Кръстовището ще е с нови стабилизирани банкети и възстановено отводняването. Предвидена е нова хоризонтална маркировка, светлоотразяваща с рефлектиращи перли. Ще бъде монтирана нова вертикална сигнализация.
Целта на новата организация на движение е по-безопасно движение в участъка при изключително натоварения трафик в посока ГКПП „Маказа“. Значително ще се подобрят техническите параметри на съоръжението и за автомобилите, пътуващи от Кърджали и завиващи на дясно към Войводово.
При изпълнение на строително-монтажните работи в участъка трафикът се осъществява в една лента. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация. Очаква се ремонтът да приключи до края на годината.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0