Започна поставянето на подземни контейнери за смет в Момчилград

Започна поставянето на подземни контейнери за смет в Момчилград

Започна поставянето на 24 подземни контейнери за отпадъци в Момчилград. Те ще бъдат разположени на 6 площадки. Всяка от тях ще има по 4


Започна поставянето на 24 подземни контейнери за отпадъци в Момчилград. Те ще бъдат разположени на 6 площадки. Всяка от тях ще има по 4 контейнера. Вместимостта им е по 1 100 литра и сметта в тях ще се събира разделно. Контейнерите са последно поколение и са с вградена хидравлика. Съдържанието им ще бъде събирано от нов специализиран камион с обем 24 куб. м. Средствата за подземните контейнери и сметосъбиращата машита са отпуснати от РИОСВ и са от отчисленията от такса-смет, които община Момчилград ежегодно плаща по закона за управление на отпадъците.

„Момчилград е първият град в областта с подземни контейнери. Това е част от концепцията ни за съвременна градска среда и резултат от последователната политика на екипа ни в сферата на екологията. Направената инвестиция не натоварва общинския бюджет, нито гражданите с допълнително отчисляване на такса за смет. Целта, която сме си поставили е постепенно да намалим разходите за дейностите свързани с битовите отпадъци, както в същото време модернизираме Момчилград“, заяви кметът на общината Илкнур Кязим.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0