Започва се! Рестарт на футболния шампионат от 5 юни, но без публика!

Започва се! Рестарт на футболния шампионат от 5 юни, но без публика!

Футболният шампионат стартира на 5 юни! Заповедта е на спортния министър Красен Кралев. С нея се подновяват футболните първенства

Футболният шампионат стартира на 5 юни! Заповедта е на спортния министър Красен Кралев. С нея се подновяват футболните първенства в Първа и Втора професионална лига на 5.06.2020 г. Мачовете ще се играят без публика.
До стартирането на официалните срещи се допуска организиране и провеждане на подготвителен триседмичен период за възстановяване тренираността на играчите:
 – I-ви етап за провеждане на подготвителния тренировъчен процес в професионалния футбол – от 15.05.2020 г. до 20.05.2020 г., като тренировъчни занимания на открито да се провеждат на групи с до 5 спортисти и до 2 треньори.
– II-ри етап за провеждане на подготвителния тренировъчен процес в професионалния футбол – от 21.05.2020 г. до 26.05.2020 г., като тренировъчни занимания на открито да се провеждат на групи с до 11 спортисти и до 3 треньори.
– III-ти етап за провеждане на подготвителния тренировъчен процес в професионалния футбол – от 27.05.2020 г. до 4.06.2020 г., като тренировъчни занимания на открито да се провеждат с целия отбор. В етапа се разрешава провеждането на контролни срещи без публика за въвеждане на отборите в първенството.
Задължително е спазването на строги противоепидемични мерки.
Тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения да се почистват и дезинфекцират най-малко на всеки час. Трябва да бъдат осигурени диспенсери, течен сапун и еднократни кърпи за ползване. Не се позволява струпване на много хора едновременно в общите помещения.
Със същата Заповед от днес се допуска упражняването на колективни спортове за аматьори с до 12 участници без състезателен характер, без публика и само на открити места, при спазването на всички противоепидемични мерки.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0